היטלי פיתוח
הרשויות המקומיות מוסמכות לגבות בנוסף לארנונה גם היטלים שונים למימון הוצאות פיתוח הישוב. את היטלי הפיתוח משלמים ברוב המקרים בעלי הנכסים, ויש גם מצבים שבהם ההיטל נגבה מחוכר או חוכר לדורות. בפרט נגבים היטלי פיתוח במסגרת תהליך מתן היתר בנייה, בין אם מדובר על אישור לבנייה חדשה ובין אם על תוספת למבנה קיים. גם בקשה לשינוי ייעוד עשויה להוביל לדרישה לתשלום היטלים אלה, וזהו המצב גם אם מתגלות בנכס מסוים חריגות בנייה. בעזרת עורך דין עם ניסיון בתחום התכנון והבנייה יחד עם ניסיון בתחום הרשויות המקומיות ניתן לבטל חלק מההיטלים או להפחית את הסכומים שישולמו. עו"ד הילה קולטון חזות כבר סייעה לבעלי ובעלות נכסים להימנע מתשלומים גבוהים שלא לצורך, ומספקת שירות זה על בסיס יושרה מלאה.
הסוגים השונים של היטלי פיתוח
* היטל תיעול – היטל שנועד לממן הקמת תשתית שתנקז את מי הגשם.
* היטל סלילה – גביית כספים למטרת סלילת מדרכות וכבישים חדשים.
* היטל שצ"פ – היטל שמכסה את הוצאותיה של הרשות המקומית בהקשר של שטחים ציבוריים פתוחים (גנים ציבוריים, פארקים וכו').
* היטל מים – היטל שנועד לממן הנחה של צנרת מים ראשית.
* היטל ביוב – היטל שתכליתו מימון מערכת ביוב (הקמה + תפעול).
ברשויות המקומיות שבהן יש תאגיד שאחראי על המים והביוב, שני ההיטלים האחרונים מוחלפים בהיטל שנקרא דמי הקמה.
איך ניתן בעזרת עו"ד להפחית את גובה ההיטלים?
ישנם מספר פתרונות משפטיים אפשריים שבאמצעותם ניתן לבטל היטלי פיתוח או להפחית את הסכומים הנדרשים. בין השאר ניתן לנהל מו"מ מול הרשות המקומית, להגיש עתירה מנהלית וכן לתבוע את העירייה או את תאגיד המים. עו"ד הילה קולטון חזות עבדה במשך 13 שנים במחלקה המשפטית של עיריית ר"ג, כך שהיא מכירה היטב את כל הסוגיות הרלוונטיות להיטלי הפיתוח למיניהם. לצד הניסיון הרב, נשען השירות במשרד הבוטיק שהקימה עו"ד קולטון חזות על יושרה מוחלטת – כך שהמלצה לפעול מול הרשות המקומית (וכמובן לשלם על השירות) תינתן רק כשיש היתכנות אמיתית להצלחה.
הפחתת היטלי פיתוח
רשויות מקומיות, לרבות מועצות אזוריות, מורשות בהתאם לחוקי העזר שלהן לגבות היטלים שונים מבעלי הנכסים בשטחן. זכות זו עומדת גם לתאגידי המים והביוב. ההיטלים הם בגין הקמה, פיתוח ותחזוקת תשתיות כגון ניקוז, מים, ביוב, כבישים, מדרכות ושצ"פים (שטחים ציבוריים פתוחים). בלא מעט מקרים נדרשים בעלי הנכסים לשלם סכומים גבוהים מאוד – וכשזה המצב כדאי לבחון את ההיתכנות של הפחתת גובה ההיטל ו/או ביטולו המוחלט. לצורך הפחתת היטלי פיתוח יש לפנות לעו"ד עם ניסיון רב בתחום ספציפי זה. עורכת הדין הילה קולטון חזות אמונה על טיפול בדרישות גבייה לא חוקיות מצד רשויות מקומיות, ומספקת את השירות בזמינות גבוהה וביושרה מוחלטת.
באילו מקרים אפשרית הפחתת היטלי פיתוח?
* טעות בחישובים – גובה היטלי הפיתוח השונים משתנה בהתאם לשטח הנכס, כך שכל טעות בחישוב שטח הנכס עלולה להוביל לדרישה לתשלום סכום גבוה בהרבה מהנדרש.
* מימון העבודות – אם הרשות המקומית לא מימנה פרויקט מסוים, מן הסתם היא גם לא רשאית לגבות בגינו היטלים.
* השתת היטל שלא כדין – כלומר בניגוד לחוקי העזר העירוניים של הרשות המקומית הספציפית, ו/או בחריגה לתעריפים העירוניים.
* גבייה כפולה – מצב שבו כבר נגבו סכומי כסף מסוימים עבור אותו פיתוח ספציפי או אותם שטחים
מקסימום מחויבות, מקסימום מאמץ – ומקסימום תוצאות
הדרישה לתשלום היטלי פיתוח עשויה להגיע בתגובה לבקשת קבלת היתר בנייה, וגם כשמתגלות חריגות בנייה במבנה קיים. כמו כן תיתכן דרישת תשלום היטלים אלה כשתשתית רלוונטית מונחת בפעם הראשונה בשטח אשר גובל בנכס. הפחתת היטלי פיתוח על בסיס העילות שפורטו בפסקה הקודמת מחייבת התנהלות מדויקת מאוד מול הרשות המקומית. בחלק מהמקרים אין ברירה אלא להגיש עתירה מנהלית או לתבוע את הרשות. עו"ד הילה קולטון חזות עבדה במשך שנים רבות במחלקה המשפטית של עיריית ר"ג, וכעת היא מתרגמת את הניסיון והידע שצברה לטובת לקוחות משרד הבוטיק שהקימה. הטיפול בהיטלי הפיתוח השונים – תיעול, סלילה, שצ"פ, צנרת מים, ביוב – ניתן על בסיס יושרה מוחלטת והמלצה לפעולה רק כשיש היתכנות להפחתה משמעותית של הסכומים הנדרשים.
היטלי פיתוח: במה מדובר?
כבר הרבה מאוד זמן שאתם חוסכים בכדי לקנות דירה באזור המרכז, ומחכים לרגע שיתאפשר לכם להגיע להון הרלוונטי כדי לממש את הרצון שלכם. המחירים בערי המרכז מאוד גבוהים ולכן אתם נערכים היטב לכל עלייה ושינוי במחירי בדירות. אחרי שהגעתם להון העצמי הנדרש, אתם מתחילים לחפש דירה שתהיה תואמת לתקציב שיש ברשותכם, ואז אתם מגלים מושג חדש שנקרא מס היטלי פיתוח שיכול בין רגע להגדיל לכם את ההוצאות על הדירה. אך מהי המשמעות שלו? אם החלטתם לקנות דירה שהתשתיות שלה וסביבה לקויות בבסיסן, ייתכן ואתם תחויבו לשלם היטל, שהוא בעצם מס שנגבה על יד העירייה, תאגיד המים והביוב וגורמים נוספים שיהיו בעתיד אחראיים על בניית תשתית טובה בבניין ובסביבת הדירה שאותה בחרתם לרכוש. משרד עורכי הדין הילה קולטון חזות הוא משרד ותיק ומנוסה המתעסק בייצוג משפטי בבתי המשפט בתחומים תכנון ובנייה, רשויות מקומיות, רישוי עסקים ועתירות מנהליות. עורכת הדין חזות, תוכל להסביר לכם לעומק את המשמעות וההשלכות של מס היטלי הפיתוח ואף לייצג אתכם במידת הצורך מול הגורמים הרלוונטיים כדי שתוכלו לממש את זכויותיכם באופן מיטבי.
מדוע צריך לשלם מס היטלי פיתוח?
ישנם חמישה סוגי היטלי פיתוח: צנרת מים, תשתיות ביוב, סלילת כביש או מדרכה, תיעול והנחת תשתיות ניקוז, שיפוץ ושדרוג שטח ציבורי פתוח, אשר יובילו לשינוי בתשתית באזור הדירה שרכשתם, למשל: הקמת שבילים חדשים, שיפוץ כבישים, מדרכה, תשתית מים, תעלת ניקוז וכל הגורמים שצריכים לעבור שיפוץ ותיקון בנוגע לתשתיות. אתם תהיו חייבים לשלם את המס גם אם אין עדיין לעירייה ולשאר הגורמים תכנית ברורה להתחיל את הבנייה בפועל. רוצים לדעת יותר? חושבים כי התשלום שנדרש מכם איננו פרופורציונלי בהשוואה לגודל נכס המקרקעין שברשותכם? ניתן לפנות למשרד עורכי דין שמתמחים בתכנון ובנייה. יתר על כן, עורך הדין יוכל לענות על השאלה שרבים מרוכשי הדירות שמבינים ברגע האחרון לגבי תשלומי היטלי פיתוח, שואלים את עצמם – למה הם צריכים לשלם? בפועל, מדובר במס חובה שהרשות המקומית גובה באופן שוטף דרך תשלומי הארנונה ומיסים עירוניים אחרים, בעיקר באזורים בהם צריך להקים תשתית חדשה ומאפס. השיפוץ יכול לקחת זמן ואף שנים, כי לרוב הוא נעשה בהדרגה.
לפנות אל המומחים בתחום המקרקעין
קיבלתם דרישת תשלום מס היטלי קרקע מהעירייה אחרי שרכשתם את דירה ואתם מעוניינים לבדוק את הנושא לעומק? מומלץ לפנות למשרד עורכי דין הילה קולטון חזות המנוסה והמקצועי, ולקבל ייעוץ משפטי במידת הצורך.